søndag 13. februar 2011

Schizofreni

Schizofreni vil si "alvorlig forvirring". Jeg må bare få sakt at schizofreni ikke har noe med splittet personlighet å gjøre. De som har schizofreni får angst depresjon og han store problemer med å skille mellom seg selv og omgivelsene. Dette kan være at tankene deres kan høres ut som stemmer utenfra, også kalt hallusinasjoner. Eller så har de nedsatte evnen til å skille mellom hva er dem og hva er omgivelsene, dette gjør at pasienten kan bli usikker.

symptomer ved schizofreni kan være at personen isolasjoler eller trekker seg tilbake fra omverden. det kan hende en svikt i deres sosiale roller. Atferden deres vil endres som foreksempel personen samler på søppel hamstrer mat eller snakker med seg selv o.l.Tankeforstyrrelser hvor tankene går seint eller forsvinner vrangforestillinger som vil si at vi tror vi er blitt forgiftet, overvåket, avlyttet, eller at noen har plantet mikrofoner inne i hodet på dem osv. hallusinasjoner som nevnt. personer med schizofreni har ofte problemer med å konsentrere seg om flere ting sammtidig. (Psykiskelidelser)

det er ussikkert hva det er som forårsaker schizofreni, men vi tror at det er et sammensatt bilde av biologiske, miljømessige og psykologiske årsaker. (lommelegen)

Schizofreni oppstår hos 3 av 1000 mennesker. 75% av dem som har schizofreni er ungdommer i 16-25årsalderen. Både menn og kvinner har denne Psykiske lidelsen men det er flere menn enn kviinner.

behandlingen for schizofreni består av mange metoder. medisiner er en av dem. Alle pasienter med schizofreni skal i korte eller lengre perioder gå på antipsykotiske medisiner.miljøterapi er en annen metode som går ut på at personen legges inn på et sykehus eller rehabiliteringsavdeling. her får personen beskyttelse, støtte, struktur, engasjement og bekreftelse. samtaleterapi er og på listen for å behandle shcizofrene (lommelegen)

kilder:
http://www.psykiskelidelser.no/schizofreni.htm

http://www.lommelegen.no/322720/schizofreni

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar